Friday, October 19, 2018

Zinc Plus

 

Alhamdulillah, selepas lebih 1 tahun supplement Zinc Shaklee tidak dijual di pasaran kerana proses re-register, akhirnya bermula 1 Oktober 2018 ia mula dijual semula. Kini dengan nama baru iaitu Zinc Plus (sebelum ini Zinc Complex).

Apa itu Zinc Plus Shaklee?
Apa itu Zinc Plus Shaklee?


Ada beza ke Zinc baru & lama?


Ya, terdapat perbezaan. Zinc Plus yang baru ini tidak mengandungi Alfalfa. Jadi, ia boleh dimakan oleh orang yang ada alahan dengan herba atau penyakit auto-imun, tetapi perlu mendapatkan nasihat dari doktor yang merawat.

Pentingkah Zink untuk tubuh kita?


Tahukah Anda?

Zink adalah mineral surih yang dijumpai hampir di dalam setiap sel badan dan komponen di dalam lebih daripada 200 enzim. Sebagai sebahagian daripada tindak balas enzim, zink terlibat dalam pelbagai aktiviti biokimia termasuk pencernaan protein, metabolisme asid amino, penghasilan tenaga, metabolisme tulang, penggunaan vitamin A, penghasilan hormon.

Zink sangat penting dalam mengekalkan fungsi badan yang betul, menyokong pertumbuhan sel untuk rambut, kuku, kulit yang sihat mempromosikan kesihatan tubuh.

Badan kita tidak mampu menghasilkan zink. Jadi kita perlu dapatkannya melalui pemakanan.
Rajin-rajinlah makan makanan tinggi zink ya. Nak lebih senang, amalkan sahaja suplemen Zinc Plus Shaklee ni.

Baca: Siapa Perlukan Zink? 

Keistimewaan Zinc Plus Shaklee
Perbandingan 1 tablet Zinc Plus dengan Makanan lain.

Keistimewaan Zinc Plus


Keistimewaan Zinc Plus Shaklee
Keistimewaan Zinc Plus Shaklee

  • Sebotol Zinc Plus mengandungi 120 tablet dan tahan sehingga 4 bulan (1 tablet sehari)
  • Satu tablet membekalkan 100% nilai harian yang diperlukan untuk zink.
  • Dirumuskan dengan zinc gluconate dengan kadar penyerapan yang tinggi.
  • Berasaskan tumbuhan. 
  • Tiada bahan berasaskan haiwan.
  • Diekstrak dari fermentasi glukosa dari jagung
  • Menjadikannya kurang rasa logam, pahit dan rasa kelat
  • Kadar penyerapan yang tinggi berbanding zink sintetik!
  • Sesuai untuk semua orang dewasa.

2 comments: